Cycling » Invitationer/Arrangementer » Arkiv » År 2013 » Harzen

Tour de Harzen


Traditionens tro inviterer Tjæreborg Cycling til årets tur til de Tyske "Alper" i Harzen. Der bliver afgang fra SuperBrugsen i Tjæreborg fredag den 24. maj med hjemkomst igen søndag den 26. maj.

Udgangspunktet er at turen er for medlemmer i Tjæreborg Cycling.

På turen bliver der rig mulighed for, at prøve at cykle både op og ned på nogle strækninger der er mange gange længere end dem vi kender her hjemme (de længste er ca. 10 km). Der bliver 3 dage på cykel og det giver dig rig lejlighed til, at prøve de bedste stigninger og nedkørsler i Harzen. Du skal ikke være bange for, at tilmelde dig, da bakkerne ikke er så stejle, som mange af dem der er i Alperne - så alle vil, med en lidt forberedelse, kunne gennemføre turene hver dag, desuden vil der altid være opsamling på toppen - læs mere under punktet niveau. Det sociale vil naturligvis være i højsædet.

Transport

Transportomkostningerne i form af brændstof blive fordelt ligeligt på alle deltagere, på nær de personer som lægger bil til. Afstanden fra Tjæreborg til Harzen er i underkanten af 600 km., så evt. omkostninger til transport vil være begrænsede.

Hvis du har mulighed for at lægge bil til, så er det vigtigt du skriver dette i tilmeldingen, herunder hvor mange passagerer du kan have med. Ligeledes bedes du oplyse hvis du har adgang til en cykelholder enten til krog eller tag.


Overnatning

Der bookes først overnatning når tilmeldingsfristen er overstået, og da det er udenfor sæson forventes det ikke at blive et problem. Som udgangspunkt forventes det, at vi overnatter på Familotel Panoramic i byen Bad Lauterberg (www.panoramic-hotel.net) - samme sted som de seneste år. Hotellet er et 15 etagers hotel - et typisk betonbyggeri fra sidst i 70'eren og er derfor selvfølgelig ikke helt nyt, men faciliteterne er der: swimmingpool, kurområde, restauranter og barer. Vi kan benytte os af, at man kan tage cyklerne med i elevatoren op til værelserne, hvor de kan stå på altanen.

HotelDa det er udenfor sæson, er det billigt at overnatte, og med 2 eller 3 personer i hver lejlighed, kan prisen på turen holdes på et meget fornuftigt niveau. Hotellet ligger ideelt for cykelturene i Harzen.

Mad

Da vi ikke skal bruge tiden på at lave mad, så vælger vi at købe en "pakkeløsning" hvor morgenmad, aftensmad og slutrengøring er med i prisen. Frokosten lørdag indtager vi undervejs på dagens etape, hvor vi finder en hyggelig cafe. Frokosten lørdag og sodavand er inklusiv i prisen. Når vi kommer tilbage på hotellet i løbet af eftermiddagen, fortjener vi et rigtig stort glas iskold Weissbier, en tur i kurområdet med saunaer og pool. Om aftenen efter spisningen skal der hygges, og der må gerne fortælles røverhistorier.

Mad

Foreløbigt program

Ankomst til Familotel Panoramic i byen Bad Lauterberg fredag omkring kl. 12.00. Vi tjekker ind på hotellet, hvis det er muligt. Med hensyn til frokost fredag, så indtages denne undervejs eller også medbringes madpakker/sandwiches - dette aftaler man i de enkelte biler. Det forventes således at vi er klar til at cykle kl. 13 fredag.

Det endelige program for etaperne de enkelte dage, bliver først præsenteret ved ankomsten til Harzen, men følgende steder vil helt sikkert blive besøgt: St. Andreasberg (her er der mulighed for at prøve stigningen på 18% midt i byen længde omkring 500 meter, samt 15% stigningen i udkanten af byen, som er en hel del længere), 9 kilometers opkørsel til Brocken i 1140 meters  og så bliver det nok også Sonnenberg, Steiler wand og mange flere.

                                                     Andreasberg                                                                                                                     18% stigningen op gennem St. Andreasberg er en oplevelse alle cyklister i Harzen skal have.
Længden på bakken er heldigvis overskuelig. Læg mærke til niveauforskellen på soklerne på husene!.

Niveau

Vi er motionsryttere med vægtklasser fra fluevægt til supersværvægt der deltager og med forskellige forudsætninger. Derfor vil jeg gerne påpege at der er plads til alle på denne tur, men jeg kan selvfølgelig ikke stå inde for, hvordan de forskellige væddeløbshingste reagerer, når de kommer til bunden af en opkørsel. Efter hvor stor forskel der er på niveauerne, vurderes der hvorvidt der skal laves forskellige ruter (A og B niveau).

Fast regel er dog at der altid vil være opsamling på toppen af stigningerne, hvor de superhurtige vender på toppen og henter de bagerste, og får så lov at køre lidt ekstra kilometer. Det er således altid sidste mand der bestemmer farten. Hvis nogen skulle få en krise under vejs, skal der altid være en der er parat med en hjælpende hånd.

Jeg vil dog anbefale, at der trænes regelmæssig i månederne inden turen til Harzen og en gearing på minimum 12-27 bag på vil også kunne hjælpe de fleste.

Beklædning & service

Temperaturen kan svinge i denne periode af året i Harzen også i løbet af en dag. Man skal derfor være forberedt til at det både kan være varmt og koldt. Så et godt råd er, tag hellere for meget tøj med end for lidt. Regntøj er obligatorisk.

Tilmelding og forventet pris

For at sikrer de nødvendige antal værelser er tilmeldingsfristen senest onsdag den 10. april 2013.

Ud fra erfaringerne fra tidligere år forventes prisen for turen at ligge i prislejet 1.100 - 1.400 kr.

I denne pris er følgende inkluderet: Transport frem og tilbage for person og cykel, 2 overnatninger, mad fra fredag aften til søndag morgen, samt energidrikke og müslibarer mv. såfremt der er stemning herfor. Det eneste man selv skal betale for er middagsmad søndag på hjemturen, samt de drikkevarer man selv bestiller på hotellet. Den eksakte pris vil blive beregnet, når tilmeldingsfristen er nået - Men det vil være meget usandsynligt at det bliver dyrere end ovenstående.

Tilmelding på mail til: allankamper@hotmail.com.

Tidsplan (cirka)

Fredag d. 24. maj 2013

 • 06:00             Afgang fra parkeringspladsen ved SuperBrugsen i Tjæreborg. (morgenmad aftales pr. bil). De enkelte biler styrer selv antallet af pauser.
 • 12:00-12:30  Ankomst til Familotel Panoramic. Hvis muligt tjekkes der ind på hotellet.
 • 12:30-13:00   Vi klæder om, og dagens etape bliver præsenteret. Regler og aftaler gennemgås.
 • 13:00             Etapestart. Der afholdes passende pauser undervejs. Første dag køres kun en distance, dvs. at vi kommer samlet hjem til hotellet. Forventet distance ca. 50-60                          km.
 • 19:00-21:00   Aftensmad.
 • 21:00-            Hygge i baren

Lørdag d. 25. maj 2013

 • 07:00-09:00   Morgenbuffet i restauranten.
 • 09.15             Morgenmøde. Dagens etaper bliver præsenteret, regler/aftaler gennemgås. Vi møder
                        omklædte om til morgenmødet, så vi er klar til afgang.
 • 09:30             Etapestart. Der afholdes passende pauser undervejs.
 • 12:00-13:00  Vi holder ind på en cafe langs ruten, hvor vi indtager dagens frokost.
 • 16:00-17:00  Rytterne ankommer retur til hotellet Eftermiddagen kan anvendes på egen håndklæde.
                        Der vil være adgang til kurområdet/pool.
 • 18:30-21:00  Aftensmad.
 • 21:00-           Hygge i baren

Søndag d. 26. juni 2013

 • 07:00-08:30   Morgenbuffet i restauranten. Information omkring dagens rute.
 • 08:30-09:00   Pakning af biler/afregning af hotel. Værelserne skal rømmes inden vi starter dagens etape.
 • 09:00             Etapestart.
 • 13:00             Vi ankommer retur til hotellet. Der tages bad og skiftes tøj i hotellets poolområde.
 • 14:00             Afgang til Tjæreborg.

Sponsorer


Brug for en ny bil? Besøg vores hjemmeside, hvor du finder erhvervsbiler samt nye og brugte personbiler.
Find din lokale SuperBrugsen, læs ugens tilbudsavis, få inspiration til hverdagens mad og meget mere på vores hjemmeside.
Med mere end 30 års erfaring i malerfaget, indenfor både erhvervs- samt private projekter, har vi alt hvad der skal til for at løse enhver maleropgave.....vi har faglighed, mandskab, maskiner og kapacitet.
Hos designogknive.dk finder du brugskunst, køkkenudstyr til spændende boligretning og inspiration til dit hjem samt de nyeste modetrends til dig selv!

Din kompetente samarbejdspartner

John Josefsen ApS er et velrenommeret firma med mange års erfaring i alle former for vvs- og ventilationsarbejde. Firmaet er derfor en særdeles kompetent samarbejdspartner indenfor begge entrepriser.

"Sammen kan vi mere", er Andelskassens slogan. Det fortæller, hvad vi gerne vil gøre for dig og det lokalsamfund, du er en del af

Tjæreborg Gymnastik Forening | 6731 Tjæreborg